Klar, färdig, jaga

21 maj 2024 Karl Lindgren

editorial

Att ta jägarexamen är ett spännande och ansvarsfullt steg för den som vill ge sig ut i naturen och jaga. Det är inte bara en rättighet utan också en merit som förpliktigar jägaren att förvalta våra naturresurser på ett hållbart och etiskt sätt. På Knistad Herrgård kan du nu ta detta steg under optimala förhållanden, med en intensivkurs som lovar både kunskap och upplevelse.

Vad innebär jägarexamen?

Jägarexamen är ett måste för alla som vill jaga i Sverige. Utbildningen bygger på en grundlig förståelse för både jakten och viltvården och leder fram till prov som testar både teoretiska och praktiska kunskaper. Skjutskicklighet, viltkunskap och jaktlagar är några av de områden som avhandlas. Kursdeltagarna får en bred insikt i hur hållbar jakt bedrivs och vilket ansvar som följer med att vara jägare.

Upplev Knistad Herrgård

På Knistad Herrgård välkomnas kursdeltagare till en av Sveriges mest uppskattade och omfattande intensivkurser i jägarexamen. Med en kursbedömning på imponerande 4,8 av 5 möjliga, har herrgården fastslagit sitt rykte som en av de främsta platserna att erhålla sin jägarexamen. Det är inte bara den högkvalitativa undervisningen som sätter Knistad på kartan, men även den unika miljön och de förstklassiga faciliteterna.

Vistelsen inkluderar boende i ett lantligt och avkopplande herrgårdsmiljö, där kursdeltagarna serveras frukostbuffé dagligen och njuter av trerättersmiddagar och luncher tillagade med lokala råvaror av herrgårdens passionerade kockar. Inte bara magen får sitt, utan även sinnet då Knistad erbjuder en omfattande teoretisk genomgång och praktisk skjutövning på egna skjutbanan belägen ett stenkast från boendet.

image

Kursens upplägg och kostnader

En genomtänkt agenda för kursens gång säkerställer att deltagarna kan fördjupa sig helt i lärandet. Kursen inleds med en grundlig teoretisk genomgång under två dagar, viket följs av intensiva skjutövningar för att finslipa praktiska färdigheter. Med allt samlat på ett och samma ställe, från boende till skjutbana, kan deltagare verkligen maximera sin tid och fokus på kursen.

Priset för denna upplevelse ligger på 11 995 kr per person i dubbelrum. Detta täcker de flesta av de kostnader som uppkommer under kursens gång, men det tillkommer utgifter för ammunition, en examinationsavgift till Naturvårdsverket på 1300 kr och om så önskas, ett enkelrumstillägg. Kurslitteraturen, ”Din väg till jägarexamen” från Bilda Förlag, kan beställas via Knistad och erbjuds till ett pris av 595 kronor inklusive porto.

Boka din upplevelse

Knistads intensivkurser i jägarexamen är oerhört populära och platserna fylls snabbt. Det är därför klokt att planera i förväg och säkra sin plats i god tid för att undvika besvikelse. Det råder ingen tvekan om att en jägarexamen från Knistad Herrgård är en investering i såväl personlig utveckling som i framtidens jaktupplevelser och naturbevarande.

Fler nyheter